hourse
hourse hourse
hourse
Минали събития

 

Световно първенство по конна стрелба с лък

Едно от най значителните състезани по конна стрелба с лък се състоя в Унгария, Капошмеро, Долината на Lajos Kassai на 4-5 юли 2014 г. Престижният турнир беше посетен от конни стрелци от 22 държави: Унгария, Америка, Австрия, Боливия, Бразилия, България, Южна Африка, Финландия, Франция, Гърция, Канада, Китай, Полша, Люксембург, Великобритания, Германия, Норвегия, Испания, Швейцария, Швеция, Нова Зеландия.

От 50 участника България, в лицето на представители на Школата „Пътя на Коня и Лъка”, взе 7-мо и 9-то място в международното класиране.

 

Национална спортна панорама

На 12 и 13 октомври 2013 г. в Южния парк на град София „Пътя на Коня и Лъка” взе за първи път участие в най-мащабното изложение на българския спорт – Национална спортна панорама, която премина под мотото „Виж, опитай, избери”! Панорамата представи богата палитра от 60 спорта, развивани в България, и даде възможност на около 20 000 посетители да станат част от тази магия, опитвайки различните видове.

Школата „Пътя на Коня и Лъка” направи демонстрация по конна стрелба с лък, а малките малчугани запозна отблизо с конете, като желаещите можеше да пояздят. За всички, които имаха интерес, беше предоставен шанса да се докоснат до древното изкуство на стрелбата с лък.